ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟
نوشته شده توسط : javaneh

ایمپلنت دندان دیجیتال چیست؟

 

در این روش به منظور بررسی استخوان فک و همچنین موقعیت قرار گرفتن رشته های عصبی، از مدل سازی کامپیوتر سه بعدی استفاده می شود.کامپوزیت در رشت با این شرایط دندانپزشک متخصص با کمترین شکافی به کاشت ایمپلنت دندان می پردازد. به دلیل شکاف کمتر در این روش، درد کمتری برای بیمار وجود خواهد داشت. همچنین به دلیل قرار گرفتن اطلاعاتی بسیار دقیق در دست دندانپزشک متخصص، کمترین میزان آسیب در این نوع روش درمانی وجود دارد. در کاشت ایمپلنت دیجیتال برای جلوگیری از آسیب عصب و دندان های کناری، یک هدایت کننده بر روی دندان ها نصب می شود. که همین راهنما به برش های دقیق و کوچکتر دندانپزشک کمک می کند.

کاندیدای مناسب برای کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان

با توجه به تمام فواید و مزایایی که ایمپلنت دندان دیجیتال دارد، افراد بسیار زیادی می توانند از این شیوه درمانی استفاده داشته باشند. به طور کلی افراد زیر می توانند کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دیجیتال دندان باشند:

  1. افراد سیگاری
  2. بیماران دیابتی
  3. افرادی که نیازمند روکش سریع دندان می باشند.
  4. افرادی که به میزان زیادی از کاشت ایمپلنت دندان ترس دارند.
  5. افرادی که دارای ارتفاع استخوان ناکافی هستند.

هزینه کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان

ایمپلنت دیجیتال دندان مزایای بسیار زیادی نسبت به ایمپلنت سنتی دارد، به همین دلیل هزینه بالاتری نیز خواهد داشت. برند مناسب، جنس و کیفیت روکش در این روش،‌ اهمیت زیادی دارد. به طور کلی برای اطلاعات بیشتر درباره هزینه ایمپلنت دیجیتال باید با کلینیک دندانپزشکی مورد نطر خود هماهنگ کرده و اطلاعات لازم را از دندانپزشک خود بگیرید. به طور کلی دلایل بالاتر بودن هزینه ایمپلنت دیجیتال عبارتند از:

  1. دستگاه های بسیار پیشرفته و به شکل بسیار دقیقی در این روش به کار رفته اند.
  2. در تهران تنها چند مرکز معتبر برای این نوع روش کاشت ایمپلنت وجود دارد.
  3. ارز دولتی به متریالی که در این روش مورد استفاده قرار می گیرد، تعلق نمی گیرد، زیرا از خارج وارد می شوند.
  4. برای کاشت ایمپلنت دیجیتال، به مهارت و تخصص بالاتری نیاز است،‌ پس حق العمل دندانپزشک در این روش بالاتر خواهد بود.
  5. تحویل روکش و همچنین پروتز دائم آن، با سرعت بالاتری انجام می گیرد.

مزایای کاشت ایمپلنت دیجیتال دندان

 

ایمپلنت دیجیتال دندان مزایا و فواید بسیاری دارد. می توان گفت در این روش دندانپزشک متخصص با آرامش بسیار بیشتری به درمان می پردازد و در نتیجه خطای کار دندانپزشک به صفر خواهد رسید. به دلیل استفاده از امکانات پیشرفته، نصب ایمپلنت در بهترین جایگاه فک قرار می گیرد که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم:

  1. زمان کوتاه تر

    یکی از مزیت های اصلی این روش درمانی، زمان کوتاه آن می باشد. کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی شاید به زمان 130 دقیقه و یا بیشتر نیاز داشته باشد، اما کاشت ایمپلنت دیجیتال شاید کمتر از نیم ساعت به اتمام برسد. در کاشت ایمپلنت دندان به روش دیجیتال، دندان موقت در همان روز آماده می شود.
  2. درد کمتر

    تقریبا تمام افرادی که قصد انجام کاشت ایمپلنت دندان را دارند، ترس و نگرانی از جراحی و همچنین بیهوشی آن را دارند. در کاشت ایمپلنت دیجیتال برش بسیار جزئی بوده و اصولا نیازی به بخیه زدن وجود ندارد، بنابراین درد کمتری برای بیمار وجود دارد.
  3. ویزیت کمتر

    برای کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی، وقتی برای هر مرحله صرف خواهد شد که شاید حتی به 7 مرحله برسد. اما در ایمپلنت دیجیتال وقت کمتری از بیمار گرفته خواهد شد و حدود 3 جلسه مراجعه به مطب دندانپزشکی نیاز است.
  4. بهبود کوتاه تر

    با توجه به اینکه این روش درمانی برش جزئی و بدون بخیه دارد، بهبودی بسیار کوتاه تر اتفاق می افتد.
  5. دقت بیشتر

    به دلیل استفاده از تکنولوژی پیشرفته در این روش و استفاده از برنامه و طراحی حرفه ای، دقت بسیار بهتر و بیشتری وجود خواهد داشت.

مراحل ایمپلنت دیجیتال دندان

 

در ادامه، مراحل ایمپلنت دندان دیجیتال را برای شما شرح می دهیم:

  1. مرحله اول

    در این مرحله به کمک اسکنر دهانی که قابلیت گرفتن 3 هزار عکس را در هر ثانیه دارد، تصویری دیجیتالی تهیه شده که تمامی آناتومی دندان و بافت لثه را ثبت می کند.
  2. مرحله دوم

    برای ضبط دقیق تر آناتومی استخوان و دندان ها، در مرحله ی دوم یک سی تی اسکن پرتو مخروطی انجام می گیرد. در این سی تی اسکن، ساختاری سه بعدی از استخوان، سینوس ها و اعصاب به دست می آید. در ادامه تصاویر مرحله یک و دو با یکدیگر ترکیب شده و از دندان ها و استخوان دهان بیمار، مدلی سه بعدی ایجاد می شود.
  3. مرحله سوم

    در این مرحله پس از بررسی های کافی، ایمپلنت جاگذاری می شود. در این زمان نوع قطر و طول ایمپلنت انتخاب می شود. پس از اینکه دندانپزشک طرح مورد نظر را تصویب کرد، مرحله بعدی انجام می گیرد.
  4. مرحله چهارم

    در این مرحله به کمک CAD-CAM یک نمونه کار به صورت قالب پلاستیکی ایجاد می شود. این مرحله برای قرار دادن ایمپلنت نهایی بسیار کمک دهنده می باشد. نمونه کار تهیه شده در دهان بیمار قرار داده می شود تا بدون برش ایمپلنت درون جایگاه مورد نطر قرار بگیرد.
  5. مرحله پنجم

    در این مرحله به منظور به دست آوردن شکل لثه و موقعیت کاشت، مجددا از اسکنر داخل دهانی استفاده می شود که برای ثبت دقیق جایگاه ایمپلنت دندان، از نوعی پست مخصوص کمک گرفته می شود. در ادامه اباتمنتی که به شکل سفارشی ساخته شده، برای بهبود شکل ظاهری مورد استفاده قرار می گیرد..
  6. مرحله ششم

    در مرحله آخر و در روز جراحی و بلافاصله بعد از قرار دادن ایمپلنت، روکش موقت که دارای ظاهری طبیعی می باشد، برای بیمار نصب خواهد شد. در واقع در روش ایمپلنت دیجیتال بیمار حتی یک روز هم بدون دندان نمی ماند.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت سنتی

به طور معمول بیماران با در نظر گرفتن هزینه ایملپنت سنتی و دیجیتال، کاشت ایمپلنت به روش سنتی را انتخاب می کنند. اما با وجود گران تر بودن ایمپلنت دیجیتال، باید گفت که این روش مدرن با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته، مزیت های بسیار بی نظیری دارد. ایمپلنت دیجیتال استاندارد های بسیار ظریفی را در نظر می گیرد که به همین دلیل بسیار طبیعی بوده و دارای راحتی بسیار بیشتری می باشد. به طور کلی تفاوت های ایمپلنت سنتی با دیجیتال را در زیر بررسی می کنیم:

  1. ایمپلنت دیجیتال تنها در جلسه انجام می شود، اما برای کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی جلسات بیشتری مورد نیاز است.
  2. ایمپلنت دیجیتال ظرف کمتر از نیم ساعت انجام شده در حالی که ایمپلنت سنتی به 130 دقیقه و یا بیشتر نیاز دارد.
  3. ایمپلنت دیجیتال راحتی بسیار بیشتری برای بیمار داشته و دوره نقاهت بسیار کمتری نسبت به ایمپلنت سنتی دارد.
  4. در ایمپلنت دیجیتال بیمار درد بسیار کمتری نسبت به ایمپلنت سنتی خواهد داشت.
  5. به دلیل استفاده از سیستم و تکنولوژی پیشرفته در ایمپلنت دیجیتال، جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک بسیار بهتر بوده و در واقع جویدن غذا و صحبت کردن بسیار برای بیمار راحت تر خواهد بود.

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

معایب ایمپلنت دیجیتال

به طور کلی این روش درمانی مزیت های بسیاری دارد و درمان ایمپلنت دیجیتال یک درمان بی نظیر و حرفه ای می باشد، اما با این وجود می توان معایبی را نیز برای آن در نظر گرفت که در زیر به آن ها اشاره شده است:

  1. ایمپلنت دیجیتال هزینه بسیار بالاتری نسبت به کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی دارد.
  2. این نوع روش درمانی به یک لابراتوار بسیار حرفه ای و خاص نیاز دارد.
  3. طراحی و عمیات های قبل از کاشت ایپلنت دندان طولانی و زمان بر می باشد.
  4. در ایمپلنت دیجیتال به دستگاه های مخصوص و اسکنر و نرم افزار خاص نیاز است.
  5. متریال و مواد مورد نیاز در این جراحی، از خارج از کشور به دست می آیند.
  6. کلینیک هایی که ایمپلنت دیجیتال را انجام می دهند، به میزان محدود موجود می باشند.




:: بازدید از این مطلب : 278
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 29 مهر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: